Mihajlović: Nikada neću reći da Vulinu nije mesto u Vladi

Vesti 29. sep 201709:54 > 12:42
Izvor: TANJUG/TANJA VALIC

Iznenađena sam, ali ja nikada neću reći da Aleksandru Vulinu nije mesto u Vladi, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihalović na pitanje kako komentariše uvrede u saopštenju Pokreta socijalista. Iz Pokreta su odgovorili da su u sporu sa ministarkom jer "pravda laži KRIK-a".

„Ja sam rekla šta i predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, možda i manje“, rekla je Mihajović na konferenciji za novinare, navodeći da su mediji dugo istraživali njenu i imovinu Vučića i da je to normalno.

Ona navela da „ishitrenim saopštenjima“ PS nanosi štetu Vulinu jer je ona, kaže, nekako sigurna da je sve u skladu sa zakonom i nije nikakav problem da se sve vidi i sve zna.

„Ja ću uvek zaštititi svoju stranku, svog predsednika i Vladu“, rekla je Mihajlović, dodajući da Vlada odlično radi.

Da li imamo u nekim situacijama različita mišljenja to je jedan deo priče, ali to nikad nije uticalo da donosimo odluke, rekla je Mihajlović. 

„Koliko puta smo Dačić i ja imali rasprave, ali smo donosili zajedničke odluke koje se tiču Vlade“, navela je Mihajlović, dodajući da bi uskoro trebalo da se vidi sa Vulinom povodom civilno vojnog aerodroma Kraljevo.

Povodom imenovanja Milovana Bojića na čelo Insitituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, ona je rekla da Vladu zanimaju rezultati u bilo kom preduzeću.

„Sve drugo šta mislim nije da govorim ovde kao potpredsednik Vlade jer ja predstavljam Vladu, to je moje lično mišljenje“, rekla je Mihajlović.

PS: Ministarka pravda laži KRIK-a

Pokret socijalista saopštio je da ta stranka nije u sporu sa ministarkom Zoranom Mihajlović zbog njenih zahteva da se proveri poreklo imovine ministra odbrane Aleksandra Vulina već zbog toga što ona, kako se navodi, „pravda laži KRIK-a“.

Poslanica PS Ana Karadžić je u saopštenju navela da ministarka Mihajlović traži da se još jednom proveri „ono što je proveravano već dva puta“ i da je i sam Aleksandar Vulin, koji je predsednik PS, to prvi i zatražio. 

„Naš spor je što gospođa Zorana Mihajlović pravda laži KRIK-a (Mreža za istraživanje kriminala i korupcije), a nama brani da na laži odgovorimo. Zorana Mihajlović se kao i uvek sakrije iza Vučića i svoje sukobe pokuša da predstavi kao njegove. Naš predsednik to nikada nije uradio“, navela je ona. 

Ana Karadžić je rekla da PS nema polemiku sa Vučićem, i da se i Vulin i Vučić slažu da se sve proveri.  

„Polemiku imamo sa Zoranom Mihajlović i njenim stavom da na laži ne smemo da odgovorimo. Mi neistine nismo izgovorili i nemojte se skrivati iza Vučića“, navela je Ana Karadžić.

Ružić: Nema razloga za tenziju

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je, povodom slučaja stana ministra odbrane Aleksandra Vulina i optužbi koje je na račun potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović uputio Pokret socijalista, da ne vidi razloga da se podiže bilo kakva tenzija. 

„Bilo bi logično da se na taj način ne ponaša u javnosti“, rekao je Ružić novinarima uoči otvaranja sastanka Koordinacione komisije za inspekcijske službe. 

Kako je istakao, Vlada funkcioniše kao tim i „nije poligon za bilo kakve partijske nesuglasice“, jer svi treba da, u interesu građana, rade posao za koji su odgovorni, pa i Vulin i Mihajlović. 

Ružić je dodao da ceo slučaj i događanja oko spornog novca za Vulinovu kupovinu stana i izjavu Mihajlović da se to dodatno istraži ne sagledava „kroz prizmu međupartijskih sukoba“, niti želi to da politizuje. 

„Meni je najvažnije da li Vlada radi na ciljevima koje je postavila“, rekao je Ružić, koji je potpredsednik Socijalističke partije Srbije.