Saobraćajni kolaps u Beogradu zbog poseta stranih zvaničnika

Vesti 02. okt 201717:27 > 17:30
Izvor: N1

Saobraćaj u centralnim ulicama u Beogradu danas oko 16.00 je gotovo potpuno stao, a velike gužve su i na Novom Beogradu i oko Sajma.

Razlog za to, kako su rekli agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) i Žutom taksiju je to što je policija, zbog poseta zvaničnika Grčke i Velike Britanije, blokirala saobraćajnice u raznim delovima grada.

„Celog dana su velke gužve zbog mestimičnih i povremenih blokada saobraćajnica, a u popodnevnim satima i zbog uobičajnog špica, te saobrać jedva da mili“, rekli su u Žutom taksiju.

U tom udruženju, po kako su naveli „grubim procenama“, očekuju da će se saobraćaj na gradskim ulicama normalizovati oko 18.30.

U GSP su takodje rekli da je do zastoja u saobraćaju u centru grada došlo jer policija povremeno blokira odredjene ulice zbog prolaska stranih gostiju.

„Čim oni (policija) prekinu s blokadama, saobraćaj će profunkcionisati“, rekli su u GSP, dodavši da policija ne obaveštava GSP šta će i kada blokirati.

Tokom prolaska stranih delegacija, pojedini ulice se sporadično zatvaraju za saobraća što dovodi do zastoja u javnom prevozu.

Zbog radova na više lokacija u užem i širem centru grada, gužve u saobraćaju su svakodnevne.