Đorđević penzionerima predstavio socijalne karte

Vesti 03. okt 201721:44 > 21:46
Ministarstvo za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je predstavnicima Saveza penzionera Srbije, koji broji oko 600.000 članova, predstavio socijalne karte posle čije izrade će penzioneri sa najmanjim primanjima biti prepoznati od strane sistema i po automatizmu dobijati socijalnu pomoć.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, Đorđević je zahvalio najstarijim građanima na razumevanju dosadašnjih mera Vlade Srbije koje su njih najviše pogodile.

„Svesni smo činjenice, mi kao Ministarstvo i Vlada Republike Srbije, da su penzioneri najviše pogođeni reformama Vlade, ali verujem da ćemo merama koje sprovodimo, a jedna od njih je borba protiv sive ekonomije i rada na crno, doprineti boljoj ekonomskoj situaciji, a rezultati su već danas vidljivi. Imamo suficit u budžetu, a plan Vlade i Ministarstva finansija je da na najbolji način ta sredstva usmerimo, kako na povećanje plata i penzija, tako i na kapitalne projekte“, kazao je Đorđević.

Tokom sastanka predstavnici Saveza penzionera Srbije upoznali su resornog ministra sa problemima sa kojima se susreću penzioneri i izneli niz predloga i mogućnosti kako i na koji način u saradnji sa resornim ministarstvom može biti poboljšan njihov status i položaj.

Predsednik Saveza Đuro Perić kazao je da je Ministarstvo rada njihovo resorno ministarstvo i da penzioneri razumeju mere koje je Vlada donela 2014. godine jer je to bio jedini način da se reši loša finansijska situacija koja je nastala do 2012. godine.

„Uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zastupaćemo interese penzionera, ali i Vlade Srbije“, rekao je Perić.

Predstavnici Saveza penzionera Srbije izrazili su zadovoljstvo zbog susreta sa ministrom Đorđevićem i zahvalili na prijemu.