Đurić: Vlast radi, a "Tviter opozicija" kuka za izborima

Vesti 24. okt 201722:38 > 22:47
Tanjug/Rade Prelić

Predstavnici vladajućih stranaka su ocenili da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, ali da ih opozicija neprekidno traži. Predstavnici dve opozicione stranke rekli da ne vide smisao njihovog održavanja.

Potpredsednik Glаvnog odborа Srpske napredne stranke (SNS) Mаrko Đurić rekao je na Radio-televiziji Srbije da opozicija ništa nije razumela i da zato ponovo kuka i traži vanredne parlamentarne izbore.

„Opozicija opet kuka i ništa nije razumela, to što su deceniju i po sprovodili ekonomski katastrofalnu politiku što je bezmalo bio atentat na Srbiju. Danas nakon svega toga politika im se svodi na p…anje po grobu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Oni misle da se tako dobijaju izbori“, rekao je Đurić, koji je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je kazao da je SNS spreman za izbore, dok kako je rekao, to nisu – ni lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, ni lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, ni lider pokreta Dveri Boško Obradović jer ne razumeju da se izbori ne dobijaju kukanjem, već radom.

Prema njegovim rečima, u Srbiji s jedne strane je prisutan rad vlasti, dok se, s druge strane, „Tviter opozicija“ bori za lične interese.

Đurišić: Žele da obesmisle i instituciju izbora

Funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić rekao je da je namera vlasti u Srbiji da obesmisli sve institucije, pa i instituciju izbora.

„Imali smo dva puta vanredne parlamentarne izbore, pa predsedničke, pa sad ponovo ide priča da opozicija preti i traži izbore. Takvi izbori nisu fer i pošteni, na šta je i OEBS ukazao“, rekao je Đurišić.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Đurišić je kazao da je stav SDS da je zajednički nastup opozicionih građansko evropski orijentisanih stranaka jedino rešenje koje iole ima šansu za pobedu u nefer izbornim uslovima. 

„A videćemo da li će do toga doći“, rekao je Đurišić i dodao da SDS razgovara sa svima koji su opoziciono građansko evropski orijentisani.

Đukić Dejanović: Nikome ne bi odgovarali

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je da smatra da vanredni parlamentarni izbori nikome ne bi odgovarali jer bi samo usporili započete aktivnosti u koje su i građani ušli, kao i da će odluka o datumu održavanja beogradskih izbora tek biti doneta.

Navela je da će SPS u punom kapacitetu učestvovati u predizbornim aktivnostima u Beogradu, a da će tek biti doneta odluka o tome da li će SPS ići pojedinačno na beogradske izbore ili udružen sa SNS.

Jovanović: Bio bih iznenađen vanrednim izborima

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima zapravo pitanje o čemu bi se glasalo na tim izborima.

On je kazao i da ne bi bio iznenađen činjenicom da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, da je priča o njihovom raspisivanju zajedno sa redovnim beogradskim izborima predstavlja dve paralelne priče koje se ne mogu povezati.