Aleksić: Vlast ne zna da vodi državu, vodi samo kampanje

Vesti 26. okt 201708:50 > 08:51
N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Novom danu da je Srbija šestu godinu zaredom u permanentnoj kampanji i strepnji da li će i kad biti nekih izbori.

„Svake godine imamo neke izbore. Promenilo se 60 ministara u nekoliko godina, promenile su se tri vlade, dve rekonstrukcije i sad ponovo imamo najavu izbora. Oni su više od opozicije opterećeni time jer ne znaju da vode državu, oni znaju samo da vode kampanje“, smatra Aleksić.

On dodaje da izbori nisu problem za opoziciju već za zemlju i građane koji trpe „ogromnu štetu zbog toga što je Srbija u permanentnoj kampanji“.

„Zbog toga što se gubi vreme, što se troši novac, što nema stabilnosti i strategije razvoja i to će dugoročno ostaviti posledice“, smatra on.

Što se tiče beogradskih izbora, Aleksić kaže da Narodna stranka ima korektne odnose, saradnju i dogovore sa Sašom Jankovićem.

„Verujem i nadam se da će nam se priključiti još neke stranke. Ono za šta se Narodna stranka zalaže jeste da u Beogradu imamo što širu jednu listu i da uz pomoć sinergije pokušamo da pokažemo ljudima da smo spremni da prevaziđemo lične sujete i lične kratke interese pojedinih partije, da na prvo mesto stavimo interes Srbije i Beograda“, kaže on.

Aleksić ocenjuje da su beogradski izbori „prva kritična tačka koja može ozbiljno da uzdrma vlast jer su Beograđani daleko informisaniji od građana u unutrašnjosti Srbije“.

Dodaje da je Narodna stranka razgovarala i sa Demokratskom strankom, Socijaldemokratskom strankom, Dosta je bilo…

„Jeremić razgovara sa svima i smatram da možemo naći zajednički jezik“, rekao je on i dodaje da je i Aleksandar Šapić neko ko je prihvatljiv kao partner da se s njim razgovara o postizbornim koalicijama.

On ocenjuje da se „stvaraju nemogući uslovi za izbore“ i da je siguran da će opozicija, bez obzira na broj kolona u kojima bude izašla na izbore, napraviti dogovor kako da se izbori sa nedemokratskim i nefer uslovima.

Aleksić kaže da je Narodna stranka jeste nova stranka, zbog politke i ljudi koji su tu.

„To što se Narodna stranka ujedinila sa Narodnim pokretom Srbije, čiji sam bio predsednik, to je dogovor pre svega mene i Vuka Jeremića s obzirom da imamo gotovo istu ideologiju i gotovo iste ciljeve. Narodna stranka je na osnivačkoj skupštini predstavila program i ljude„, podseća Aleksić.