Lazarević počeo da predaje na Vojnoj akademiji

PETER DEJONG / ANP / AFP

Haški osuđenik Vladimir Lazarević, bivši komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije, drži danas predavanje na Vojnoj akademiji, pišu Novosti.

Kako navode Novosti, on je izjavio da je za njega čast što će predavati na toj Akademiji.

„Nikada se nisam krio, ni tokom NATO agresije, pa ni sada. A kad vidim od koga dolaze kritike zbog angažovanja bivših generala Vojske Jugoslavije, sve mi je jasno. Psi laju, vetar nosi…“, rekao je ranije za Novosti Lazarević.

Nedavno je objavljeno da će generali i visoki oficiri Vojske Jugoslavije koji su komandovali u ratu na Kosovu 1998. i 1999. godine, a među kojima i Vladimir Lazarević osuđen pred Haškim sudom za komandnu odgovornost za ratne zločine, biti vraćeni kao predavači na Vojnu akademiju.

Mediji su naveli da će, pored Lazarevića, kao predavači biti angažovani penzionisani general i član Srpske radikalne stranke Božidar Delić, kao i aktuelni načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Na pitanje N1 da li je on dobio poziv da predaje, Delić je u Skupštini Srbije rekao da je inicijativa dobra ali da njega za sada niko nije zvao da mu ponudi angažovanje na Vojnoj akademiji.