Tužilaštvo traži pritvor za direktorku Etnografskog muzeja

Vesti 26. okt 201713:26 > 13:29
Izvor: Wikimedia Commons

Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je sprovođenje istrage i zatražilo pritvor vršiteljki dužnosti direktorke Etnografskog muzeja Mirjani Menković, osumnjičenoj da je zloupotrebila službeni položaj prilikom javne nabavke, saopšteno je danas.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da su dokazne radnje preduzete i protiv odgovornog lica preduzetničke radnje „Home art“ Željka M., odgovornog lica Omladinske zadruge „Gaudeamus“ Ranke D., osnivača Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću „New rey“ Predraga M., osnivača Agencije za kancelarijsko-administrativne usluge „Sebastian MBI“ Igora Š. i Ljubinke T.

Po saslušanju svih osumnjičenih, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se odredi pritvor za Mirjanu Menković.

Policija je u sredu, u sаrаdnji s Tužilаštvom zа orgаnizovаni kriminаl, uhаpsila u Beogradu Mirjanu Menković zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj čime je Muzej oštećen za više od 14 miliona dinara.

Policija sumnja da je ona od avgusta 2014. do nedavno davala naloge službi računovodstva da s računa Muzeja obavlja uplate na račune preduzeća „Home art“, „Gaudeamus“, „New Rey“ i „Sebastian MBI“, iako muzej s tim firmama nije imao poslovnu saradnju.