Poslanici SRS napustili sednicu: Ovo je farsa

Vesti 26. okt 201717:29 > 17:37
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Poslanici Srpske radikalne stranke napustili su danas sednicu na kojoj premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije odgovaraju na poslanička pitanja. Radikali su nezadovoljni tempom kojim protiče sednica jer smatraju da ministri namerno odugovlače sa odgovorima na pitanja poslanika.

Poslanici SRS su nezadovoljni jer se, kako kažu, odugovlači sa odgovorima, pa do do 19 sati, za kad je predviđen kraj sednice, oni neće moći da stignu da postave pitanja i da na njih dobiju odgovore.

Kao primer za odugovlačenje naveli su to što je nekoliko ministara čak 38 minuta odgovaralo na pitanja poslanika Muamera Zukorlića, koji inače, podržava vladu.

Radikali kažu da ne žele da učestvuju u farsi, jer je upravo to za njih ova sednica danas.

Poslanik SRS Nemanja Šarović je u izjavi novinarima odgovore predstavnika Vlade nazvao „farsom“ jer premijerka i ministri prvo odgovaraju na pitanja nezavisnih poslanika i najmanjih poslaničkih grupa.

On je rekao da je Ana Brnabić na prvo pitanje odgovarala više od 20 minuta, a da je za sat i 15 minuta ukupno odgovoreno na pitanja dva poslanika.

Šarović je dodao da danas poslanici SRS neće stići da postave pitanja, kao ni prethodni put kada je Vlada odgovarala na pitanja.

„Vladajuća koalicija time je još jednom ponizila Skupštinu i nastavlja se zloupotreba nakaradnog poslovnika koji je donela još Demokratska stranka“, ocenio je Šarović.

On je dodao da su odgovori Ane Brnabić i ministara „usmereni na propagandu u korist vladajuće koalicije“ jer sednicu direktno prenosi Radio-Televizija Srbije.

 Poslanici Skupštine Srbije su na početku rada tražili obaveštenja o napadima na novinare i ugrožavanju slobode medija, srpsko-ruskom humanitarnom centru i poseti američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia.

Grupa za slobodu medija, koja okuplja novinare, medije i nevladine organizacije, prethodno je delila poslanicima ispred Skupštine Srbije letke sa pitanjima za predsednicu Vlade Srbije, pošto premijerka sa ministrima danas dolazi u parlament da odgovara na pitanja poslanika.