Beograd ispresecan radovima, čelnici poručuju – strpljenje

Vesti 26. okt 201719:42 > 19:54
Izvor: N1

U Beogradu brojni radovi iskušavaju strpljenje skoro dva miliona stanovnika. I upravo tu reč - strpljenje - kao mantru izgovaraju i gradonačelnik i gradski čelnici kad god odgovaraju na pitanje - zašto su veliki radovi na puno važnih lokacija istovremeno u toku.

Centralne beogradske ulice, ali pre svega Brankov most, neka još ne očekuje posetu gradonačelnika, jer su se planovi iz avgusta malo promenili.

„Trajaće malo duže, dva meseca otprilike, ja računam dva – dva i po meseca najviše, ne šest meseci, ne do kraja godine“, rekao je gradonačelnik beograda Siniša Mali 17. avgusta.

N1: Da li će Brankov most biti gotov za nedelju dana kako ste i obećali?

Siniša Mali: Neće biti Brankov most gotov za nedelju dana. Mislim da je to Goran Vesić već rekao da će biti gotov do prve polovine decembra. Kako smo polako skidali jednu po jednu ploču, tako smo videli da je to stvarno sve trulo, i hoću da to uradim kako treba. Tako da molim građane Beograda za malo strpljenja samo i par nedelja više nije problem.

Možda bi strpljenja i bilo, kažu građani, da nije gotovo ceo grad raskopan istovremeno.

„Ne pitajte me, očajna sam! Čekala sam ovde neki autobus da prođem ovuda, ne znam ni gde je stanica, ništa, bukvalno treba da obučeš cokule da bi prošao da se ne slomiš“.

„Grozno je! Grozno je“.

N1: Gradonačelnik moli za malo strpljenja

„On misli da će dobiti poene, pa svi smo besni“.

„Pa jednom mora da se sredi, kad će se srediti? Ono krpi vamo, krpi tamo, raskopaj, uradi i posle uživaj u tome“.

„Katastrofa, no comment! Ne znam kako se snalazim, samo što ne letim, eto tako“.

„Godinama nije rađeno, sad je vreme da se uradi i nadam se da će nam biti mnogo lepše“.

N1

Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica – biće gotove, kaže gradonačelnik, za tri nedelje, iako sada ne izgleda tako.

N1: Dobar dan, kako ide?

Radnik: Super, a vi kako ste?

N1: Dobro smo, hoće biti gotovo do 16. novembra?

Radnik: Biće.

N1: A ranije?

Radnik: Ma i ranije

Dan dva gore – dole, nedelja ili dve – više, iako tako zvuče obećanja gradskih zvaničnika, iako ide zima, čini se, nemaju nameru da se ovde i zaustave.

Od pre nedelju dana na spisku više od hiljadu gradilišta nalazi se i Skadarlija. Zbog toga će turisti koji dolaze u Beograd i zbog kojih je, prema tvrdnjama gradskih čelnika, čak i novogodišnja rasveta postavljena tri meseca ranije, ovo popularno turističko mesto morati da zaobilaze.