Stefanović o Savamali: Istragu vodi tužilaštvo

Vesti 26. okt 201720:59 > 21:10
Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Skupštini Srbije da istragu o beogradskoj Savamali vodi nadležno tužilaštvo.

„Istragu vodi tužilaštvo i ono može da saopšti informacije dokle se stiglo s istragom“, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa istragom tog slučaja. 

On je, govoreći o pronalasku veće količine oružja i municije u Jajincima u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića, rekao i da policija intenzivno radi na tom slučaju. Ministar je naveo i da je u sklopu istrage slušano veliki broj osoba. 

Stefanović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke, je odbacio kritike opozicije zbog zloupotrebe medija.

„To ste nas pomešali s đilasom“, rekao je Stefanović aludirajući na period vlasti Demorkatske stranke kada je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas. 

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja „Beograd na vodi“. 

Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju. 

Još uvek nije poznato ko je sve to i zašto uradio.