Sudija uplatio 100.000 u humanitarne svrhe i izbegao proces

Vesti 27. okt 201715:22 > 15:28
Pixabay.com

Predsednik Privrednog suda u Nišu Božidar Stanković uplatio je u humanitarne svrhe 100.000 dinara i tako izbegao sudski proces jer je upravljao automobilom sa tablicama sa drugog vozila.

Stanković je, uplativši novac u humanitarne svrhe izbegao sudski proces zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, a na osnovu primene instituta odlaganja krivičnog gonjenja.

Kako je rečeno agenciji Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu, Stanković je saslušan pošto je Policijska uprava u Nišu protiv njega 12. jula podnela krivičnu prijavu, a predložio je primenu instituta odlaganja krivičnog gonjenja.

„Predlog osumnjičenog je prihvaćen od strane Osnovnog javnog tužilaštva, a uz saglasnost Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu“, naveli su u niškom tužilaštvu.

U tužilaštvu su rekli i da je krivična prijava protiv Stankovića odbačena pošto je priložio dokaz o uplati 100.000 dinara.

Podsetili su i da se institut odlaganja krivičnog gonjenja može primeniti u slučajevima kada je zaprećena zatvorska kazna manja od pet godina, a osumnjičeni nije ranije osuđivan niti je koristio institut odlaganja gonjenja.

Protiv Stankovića u toku je prekršajni postupak u Prekršajnom sudu u Nišu pošto je automobil sa pozajmljenim registarskim tablicama vozio sa 0,9 promila alkohola u krvi.

Stanković je na saslušanju priznao da automobil „pežo 307“ koji je vozio nije bio registrovan jer je između njega i vlasnika vozila došlo do porodičnih nesuglasica.

Na vozilu su se nalazile tablice drugog „pežoa“, a Stanković se pravdao da nije znao za to jer retko vozi taj automobil.