Novi dan o socijalnim kartama, gost i Borislav Miljanović

Vesti 28. okt 201719:55 > 19:59
N1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da bi sistem socijalnih karti trebalo da zaživi 2019. godine, a da će se prvi rezultati videti već u prvoj polovini sledeće godine.

U temi jutra o tome govore predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljković i Jelena Žarković Rakić, direktorka Fondacije za razvoj ekonomskih nauka.

Aktuelnosti kroz pregled štampe komentariše Borislav Miljanović, generalni direktor agencije Represent communication.

U Srbiji svake godine se registruje između 21.000 i 23.000 pacijenata koji su imali moždani udar. Ovakva statistika, nažalost, svrstava nasu zemlju među vodeće zemlje u svetu po broju novoobolelih. Pacijenti koji se oporave od moždanog udara moraju posebno da povedu računa o svom zdravlju, jer su oni u većem riziku da dožive moždani udar ponovo.

Takođe imaju višestruko povećan rizik od nastanka srčanog udara i zbog toga je važna i sekundarna prevencija. Tim povodom naša gošća je profesorka Ljiljana Beslać Bumbaširević, profesorka Medicinskog fakulteta.

Pred kraj jutranjeg programa najavićemo trinaesti po redu KIDS FEST koji ce se ove godine održati od 1. do 7. novembra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom “Pod filmskim kišobranom”.

Dečji kulturni centar biće centralna lokacija festivala u Beogradu, koji će 1. novembra u 12 sati otvoriti ambasadorka festivala, pop pevačica Ana Štajdohar, uz projekciju filma “Družina iz džungle”.

Tim povodom upravo naša gošća je Ana Stajdohar i Anja Kisić, pr menadžer kids festa.