SPS: Nema razloga za vanredne izbore uporedo sa beogradskim

Vesti 29. okt 201707:55 > 08:01
Tanjug / Zoran Žestić

Članica Vlade Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da nema razloga da uporedo s lokalnim izborima u Beogradu budu i vanredni parlamentarni izbori, jer bi to ukočilo aktivnosti koje je započela Vlada.

„Procenjujem, a i stav SPS je da bi izbori trebalo da budu kad im je vreme. Treba se pripremati za beogradske izbore koji bi trebalo da budu najkasnije u proleće. Nema razloga da parlamentarni izbori budu organizovani sa beogradskim“, rekla je Đukić Dejanović za Večernje novosti odgovarajući na pitanje da li bi uz gradske izbore trebalo raspisati i republičke.

Ona je ocenila da bi se na taj način ukočile započete aktivnosti, pošto je, kako je dodala, jedan mandat realan period za koji može nešto da se učini i da se oceni učinak i Skupštine i Vlade.

Upitana kako vidi „trenutne pritiske američke administracije po pitanju veza sa Rusijom“, Đukić Dejanović je rekla da je to „veoma složeno pitanje“ jer „naša pozicija i politčki cilj su da idemo ka Evropi i verujemo da se to neće ovoditi u pitanje“.

Đukić Dejanović je nastavila rekavši: „A to da li imamo pravo na prijateljstvo sa Rusijom i da li treba da ga negujemo i dalje, pitanje je za građane Srbije i biće u skladu sa njihovom odlukom i željom“.