Iran ukinuo vize za građane Srbije

Vesti 31. okt 201713:03 > 13:05
Freeimages/ehsangraph

Iranska vlada donela je odluku o ukidanju viza za državljane Srbije, koja će uskoro stupiti na snagu, izjavila je predsednica poslaničke grupe prijateljstva Irana i Srbije Parvane Salašuri u razgovoru sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem.

Ljajić i Salašuri su se dogovorili i da tokom novembra u Beogradu bude organizovan veliki skup srpskih i iranskih turoperatera, čiji rezultat bi trebalo da bude značajno povećanje turističkog prometa između dve zemlje, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

S obzirom na to da je Turistička organizacija Srbije svrstala Iran među osam najznačajnijih turističkih emitivnih tržišta za narednu godinu, našu zemlju će tom prilikom posetiti i novinarske ekipe iz najvećih medija u Teheranu, u cilju prezentovanja srpskih turističkih potencijala iranskoj javnosti.

Ljajić je iskazao zainteresovanost za otvaranje turističkog predstavništva Srbije u Iranu, a Salašuri je nagovestila da bi obavezu održavanja i pokrivanja troškova takvog predstavništva mogla prezuzeti jedna od najvećih iranskih turističkih agencija.