Putin 4. novembra uručuje orden Tomislavu Nikoliću

Vesti 31. okt 201713:37 > 13:45
Fonet

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručiće Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću 4. novembra u Kremlju, najavljeno je u Beogradu.

Sa Nikolićem, koji je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, sastao se ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji je istakao da je to još jedna potvrda bratstva i prijateljstva dva naroda.

Dodela i uručenje ordena „ukazuje veliko poštovanje koje ruski narod ima prema doslednom stavu Nikolića da odnosi dva naroda treba uvek da se zasnivaju na bratstvu i međusobnom poštovanju“, rekao je Čepurin.

U Moskvi, na Dan narodnog jedinstva, Putin će Nikoliću uručiti to visoko državno odličje „za veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Ruske Federacije i Srbije“.

Ukaz o dodeli Ordena prijateljstva, Putin je potpisao je 30. maja 2017. godine, saopšteno je iz Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Nikolić i Čepurin su razgovarali o ekonomskoj saradnji, a ambasador Rusije je istakao i da će rast trgovine razmene dve zemlje biti povećan.

„Rast trgovinske razmene nastaviće se i to je inicijativa Ruske Federacije“, rekao je Čepurin dok je Nikolić izrazio zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene.

Nikolić je izrazio i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dve država, pre svega kroz povećanje investicione saradnje, navodi se u saopštenju.