Mali: Brankov most za nas je najveći problem

Vesti 31. okt 201714:41 > 15:31
N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da očekuje da svi radovi na beogradskim ulicama budu završeni pre krajnjeg roka koji je 16. novembar.

„Svi radovi će biti gotovi do 16. novembra. Ja očekujem i ranije. U ponedeljak ili utorak obići ću sve radove na teritoriji grada Beograda“, rekao je Mali novinarima u Skupštini Beograda.

Mali je kazao da će do 16. novembra biti završena rekonstrukcije Bulevara oslobođenja, Slavije i Ruzveltove ulice, a da očekuje da do polovine decembra bude otvorena još jedna saobraćajna traka na Brankovom mostu.

„Brankov most za nas je najveći problem. Mi smo uradili oko 135 ploča… Ide to svojom dinamikom, ali kako smo skidali asfalt i metalne konstrukcije uvideli smo da je sve trulo i da sve treba promeniti zbog bezbednosti dece i građana“, rekao je Mali.

Navodeći da je želeo da se Brankov most uradi „kako treba“ i „bez zabašurivanja“, Mali je istakao da će zbog toga radovi trajati malo duže.

„Sa petom trakom most će već biti prohodan. Ostali radovi – sve je gotovo do 16. novembra, a nadam se i neki dan ranije, što ćemo zajedno da utvrdimo u ponedeljak, utorak naredne nedelje“, kazao je Mali.

Mali je prethodno na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Skupštini Beograda kazao da očekuje da će radovi na ulicama Beograda biti gotovi između 7. i 10. novembra.

Za mesec dana kamen temeljac za autobusku stanicu

Mali je najavio da će za mesec dana početi izgradnja nove Autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

„Za mesec dana imate kamen temeljac za novu autobusku stanicu u bloku 42. To je 20 miliona evra, ogromna investicija od koje će taj deo Novog Beograda biti novi centar Novog Beograda“, kazao je Mali novinarima u Skupštini Beograd.

Ugovor o izgradnji nove Autobuske stanice kojom bi trebalo da se rastereti saobraćaj u centru grada potpisali su u julu u Skupštini grada gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor preduzeća Autobuske stanice Beograd Anđelko Mučibabić.

Gradonačelnik je tada precizirao da grad Beograd obezbeduje zemljište, a Autobuske stanice sredstva koja bi trebalo da iznose oko 25 miliona evra.