Šta se zaista dogodilo u kabinetu Maje Gojković?

Vesti 31. okt 201719:21 > 19:29
Dveri

U Skupštini Srbije novi incident, ali ne u sali, već u kabinetu predsednice parlamenta. Dok Maja Gojković tvrdi da su je poslanici Dveri verbalno napali i fizički sprečili da napusti kabinet, oni to negiraju. Tvrde da su u njen kabinet došli samo po objašnjenje zašto je lider Dveri Boško Obradović, isključen sa sednice na 20 dana.

Ono o čemu su juče govorili, poslanici Dveri danas su sproveli u delo. Pokazali šta podrazumejavu pod metodama gerilske borbe protiv vlasti – upali su u kabinet Maje Gojković, gde je, kako se može videti na snimku koji su pritom napravili, došlo i do verbalnog sukoba.

Usledila su različita tumačenja onoga što se dogodilo. “Boško Obradović je uleteo u kancelariju, počeo da viče, da me vređa”, rekla je predsednica parlamenta.

Lider Dveri, s druge strane, poručuje da je “Maja Gojković patološki lažov”. “Nikakavog invcidenta i sukoba nije bilo izuzev što je u jednom trenutku nasilno gurala, Mariju Janušević, narodnog poslanika, iz svog kabineta”, tvrdi Obradović.

Maja Gojković precizira da je “sama uspela svo troje da izbaci fizički iz svoje kancelarije”, a na pitanje N1 da li su je poslanici Dveri pre toga fizički napali, odgovara: “Da, oni su vikali i nisu mi dozvoljavali fizički da napustim kancelariju i odem na sastanak sa senatorima”.

Ono što se danas dešavalo u parlamentu svoje korene ima na prošlonedeljnoj sednici, na kojoj su Bošku Obradoviću izrečene tri opomene, da bi mu predsednica parlamenta na kraju izrekla kaznu: “Sram Vas bilo! Znači, Vi ste isključeni iz daljeg rada sednice” – i to je, kako tvrdi Obradović, bila poslednja rečenica Maje Gojković o njegovom isključenju.

“Iz daljeg rada te sednice, a ne udaljenje sa sednice u narednih 20 dana”, ističe lider Dveri.

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić tvrdi da Obradović izrečenu kaznu nije dobro razumeo – i da u salu za plenarne sednice neće moći narednih 20 dana.

“Da li ćemo da izreknemo decidno kao meru opomene, pa to automatski zbog broja opomena znači isključeni ste iz daljeg rada sednice, to je potpuno tehničko pitanje”, objašnjava Arsić.

Boško Obradović je treći poslanik Dveri, a četvrti poslanik opozcije koji sednicama skupštine ne može da prisustvuje 20 radnih dana.

Opoziccija tvrdi da je predsednica parlamenta najodgovornija za atmosferu u Skupštini, a Maja Gojković na to poručuje: “Hvala im na tome, očigledno da nemaju ogledalo kod svoje kuće i da ne vide kako se ponašaju. Ovo što se danas desilo, dešavalo se samo u fašističkim režimima u svetu”.

Ošrte osude na adresu Dveri stižu i od drugih članova Srpske napredne strane, a od ministra policije i preporuka da, kako kaže, herojski dođu da napadnu Aleksandra Vučića.