Gost Novog dana Zoran Panović

Vesti 23. nov 201716:09 > 19:27
N1

U rubrici pregled štampe gost Novog dana u petak je Zoran Panović, novinar Danasa. Tema jutra su prirodne katastrofe i pripreme države za takve situacije.

 Kada se dogodi neka prirodna katastrofa, uvek analiziramo šta smo mogli da uradimo da što više ublažimo njene posledice, kakva je bila reakcija nadležnih službi, da li su reakcije bile pravovremene. Međutim, kada se prirodna katastrofa dogodi, tada analize baš i nisu od pomoći.

Država ne može na primer da spreči zemljotres, ali može da se pripremi za hitno spasavanje povređenih ili saniranje njegovih posledica u što kraćem roku. Kako da država postane što pripremljenija za takve situacije – o tome ovog jutra razgovaramo sa zamenicom direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandrom Nedeljković i Zdravkom Maksimovićem, načelnikom u Gradskoj upravi Kraljevo, zaduženim za civilnu zaštitu.  

Naše zdravlje u velikoj meri zavisi od toga gde i u kakvom okruženju živimo. Jedna četvrtina svih bolesti na svetu koje nastaju zbog uticaja nekih prirodnih činilaca, mogle bi da se izleče ili ublaže, ako bismo uklonili njihove uzročnike. O ovoj temi u Novom danu razgovaramo sa Elizabet Paunović, direktorkom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu i Mariom Lukinovićem sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

Na sceni „Donka Špiček“ Dečijeg kulturnog centra Beograda sutra će se održati tradicionalna manifestacija „Plesni susreti“. Po šesti put deca uzrasta od pet do osamnaest godina otplesaće nove baletske i šou dens koreografije. Naša gošća tim povodom je Tanja Petrović iz Dečjeg kulturnog centra i devojčice Zoja Žugić i Tara Vasić.

Luis Fonsi, izvođač hita „Despacito“, nastupa u Beogradskoj Štark Areni u okviru „Love+Dance“ turneje. Hit „Despacito“ sa reperom Daddy Yankee je objavljen u januaru i do sada je na Youtube-u pregledan više od 4 milijarde puta. Pesma je postala broj jedan u skoro svim zemljama sveta i ubrzo obeležila leto, ali i celu 2017. godinu. Kao predgrupa Luisu Fonsiju nastupa još jedan bend koji asocira na leto i more: grupa „WHO SEE“. Naši gosti su Mario Đorđević i Dejan Dedović.