Potvrđena optužnica protiv Anđusa za iznudu

Vesti 28. nov 201711:14 > 11:18
N1

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva, podignutu protiv optuženog Dejana Anđusa, kome se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela iznuda iz člana 214 stav 3 Krivičnog zakonika, saopšteno je iz Višeg suda.

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je na sednici veća održanoj 31.oktobra, stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da je optuženi učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Sud je izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje kao materijalnog uslova za optuženje u konkretnom slučaju u odnosu na svaki od bitnih elemenata krivičnog dela, ocenom svih dokaza pribavljenih tokom istražnog postupka.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.