Preminula jedna osoba na utakmici Crvena zvezda – Keln

Vesti 07. dec 201722:38 > 22:41
Shutterstock

Jedna osoba je preminula od srčanih tegoba tokom fudbalske utakmice Crvene zvezde i Kelna, dok je više navijača oba kluba povređeno u tučama, rekao je vlasnik klinike Anlave doktor Slobodan Ivanović.

Ivanović je agenciji Beta rekao da je jednom čoveku pozlilo tokom utakmice, ali da je on nakon pokušaja reanimacije preminuo.

„Pokušali smo reanimaciju, intubirali, dali adrenalin, i roku od tri do četiri minuta prebacili ga u Urgentni centar. Nakon reanimacije konstatovana je smrt“, rekao je Ivanović.

Lekarima je rečeno da je čovek imao srčane tegobe tokom dana i pre početka utakmice, dodao je on.

Ivanović je naveo da je u tučama povređeno nekoliko nemačkih navijača, a povređenih je bilo i među Zvezdinim navijačima, a svi su oni medicinski zbrinuti.

Prema njegovim rečima, među navijačima je bilo teško alkoholisanih i oni su prebačeni na odeljenje toksikoligije Vojnomedicinske akademije.

Saučešće Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je saučeće porodici navijača koji je preminuo.

Saučešće je na konferenciji za novinare u ime kluba izrazio portparol Miljan Milošević, a nadovezao se i trener Vladan Milojević.

„Iskreno saučešće. To su neke stvari koje jednostavno nisu lepe i prijatne“, rekao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde savladal i su ekipu Kelna u poslednjem kolu grupe H Lige Evropa, i plasirali se u 1/16 finala tog takmičenja.1