Stefanović: Jednokratna isplata policajcima do kraja godine

Vesti 09. dec 201716:02 > 16:11
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, tokom razgovora sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, da će do kraja godine zaposleni u MUP-u dobiti jednokratnu isplatu od 10.000 dinara, saopštio je MUP Srbije.

„Očekujemo da će do kraja sledeće nedelje na sednici Skupštine Srbije biti usvojene izmene zakona koje će to omogućiti i tada će naše službe automatski krenuti sa isplatom kako bi zaposleni ovaj novac dobili pre Nove godine“, rekao je Stefanović.

Kako se navodi, predstavnici Sindikata ocenili su kao dobru vest to što će sektoru bezbednosti plate biti povećane za 10 odsto od januara naredne godine.

Stefanović je rekao i da su podaci o broju dece zaposlenih u MUP koja imaju pravo na novogodišnje čestitke dostavljene Ministarstvu finansija.

Na sastanku je navedeno da su uniforme dostavljene za Žandarmeriju, Interventnu jedinicu policije i graničnu policiju, kao i da bi uskoro trebalo da stignu nove uniforme za redovni sastav policije. Oni su razgovarali i o odelima za policijske službenike koji rade u civilu i dogovoreno je i da se oformi radna grupa koja bi napravila predlog novog pravilnika koji reguliše ovu oblast.

Predstavnici Sindikata predložili su da se sva sporna pitanja rešavaju sporazumno i da se razmotri aktivnija uloga Komisije za mirno rešavanje sporova.