Vučić: Svako ko pogleda kroz prozor vidi da je život bolji

Vesti 21. dec 201720:28 > 20:32
Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Pećincima da svako ko pogleda kroz prozor može da vidi kako je život bolji u toj opštini, ali i u celoj Srbiji.

Vučić je na predizbornom skupu vladajuće koalicije uoči lokalnih izbora u nedelju, 24. decembra kazao da je budžet Pećinaca u plusu za pola milijarde dinara i naglasio da će taj novac biti uložen u infrastrukutrne projekte.

„Izbori nisu šala, a dobre rezultate smo postigli zato što smo pokrenuli teške reforme. Treba još mnogo toga uraditi u opštini Pećinci, posebno treba podići Kupinovo i Obedsku baru kao novu turističku destinaciju“, kazao je Vučić i pozvao građane da u što većem broju izađu na lokalne izbore u nedelju.

Podsećajući da je u Pećincima otvorio nemačku fabriku Boš kao i mnoge fabrike širom Srbije, lider SNS-a je kazao i da je rešen problem smederevske Železare i da Srbija ove godine ima 2,1 milijardu direktnih stranih investicija.

„Srbija je uspela da napravi čudesan preokret, kao što je to uradila Koreja devedesetih godina. O tome će se tek pisati“, rekao je Vučić.

On je kazao da lokalni izbori u nedelju, 24. decembra nisu samo izbori za opštine već će kako je ocenio, dati pravo i omogućiti predstavnicima aktuelne vlasti da i u Briselu i Moskvi kažu da imaju legitimitet i da predstavljaju narod Srbije.

„Nikada se u Rusiji ni u drugim zemljama nije tako lepo, pozitivno i dobro govorilo o Srbiji kao što je danas slučaj. Što veća bude vaša podrška na izborima u nedelju, veća je i podrška Srbiji, odgovornosti, ozbiljnosti, onima koji će da grade i da se oslanjaju na rad“, ocenio je lider naprednjaka. ;

Navodeći da Srbija „više nikada neće biti plen tajkuna“, Vučić je kazao da ga neće uplašiti „tajkunčići i njihovi šefovi“.

„Kada smo preuzeli vlast, naš motiv nije bio da krademo. Danas posle pet godina vlasti mogu da kažem da nemam ni za dinar više imovine nego pre pet godina“, rekao je Vučić.

Komentarišući predloge da Srbija odustane od puta ka EU ili da uvede sankcije Rusiji, Vučić je kazao da je aktuelna vlast okrenuta na jednu stranu, „svojoj Srbiji, svojoj deci i njihovoj budućnosti“.

„Legitimno je da neki kažu šta će nam EU ali mislite li da bi tada Boš ostao u Pećincima ili da ćemo moći da imamo još investicija? Neki kažu uvedite sankcije Rusiji ali šta su nam uradili pa da im uvodimo sankcije, kad su nam kakvo zlo napravili, jesu li nas pokrali negde? Morate i nekog morala da se držite u politici“, dodao je Vučić.

Vanredni lokalni izbori u opštini Pećinci biće održani u nedelju, 24. decembra, a građani će moći da biraju kandidate za odbornike sa šest izbornih lista. Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“, na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke i LSV „Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković“, pod brojem pet je „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, a pod brojem šest lista „Za Pećince bez korupcije“, koju je podnela istoimena grupa građana.

U ovoj opštini pravo glasa ima 15.996 birača. Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori biće održani istog dana i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.