Novi dan o ratu crnogorskih klanova u Beogradu

Vesti 04. jan 201814:02 > 19:27
N1

Obračuni crnogorskih mafijaških klanova na ulicama Beograda - tako otprilike glase naslovi u srpskoj štampi i sve su češći. Najnovije je ubistvo Davorina Baltića, crnogorskog državljanina kojeg mediji povezuju sa "kavačkim klanom", u noći između 1. i 2. januara na Vračaru.

Zašto je glavni poligon za mafijaški rat crnogorskih klanova postao glavni grad Srbije – o tome u Novom danu govori Vuk Cvijić, novinar „Blica“ i Svetlana Đokić, novinarka podgoričke televizije Vijesti.  

Štampu u Novom danu lista i aktuelna dešavanja komentariše novinar „Vremena“ Momir Turudić.

U nastavku emisije predstavljamo „Kompletnu knjigu o šahu“. Naša gošća je Marija Lukić, recenzentkinja knjige, međunarodni šahovski sudija kao i nastavnik izbornog predmeta šah u osnovnim školama. Saznaćemo kakvo je interesovanje za učenje ove igre u školama i na koji način nam znanja koja stičemo igrajući šah mogu koristiti i u svakodnevnom životu.    

U Dvorani kulturnog centra Beograda u toku je novogodišnji program najgledanijih filmova, koji traje do 10. januara. „Bioskop dobrog filma“ nastavlja svoju misiju prikazivanja posebnih i drugačijih filmova koji ne nalaze često mesto na redovnom bioskopskom repertoaru. U Kulturnom centru Beograda je naša reporterka Neda Kurjački.