Antić: Opozicija želi izbore, a moli Boga da se oni ne održe

Vesti 05. jan 201813:24 > 13:27
N1

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da ta stranka nema potrebu za vanrednim parlamentarnim izborima, ali da, ako ih opozicija traži, SPS je spremna za izbore.

Nama izbori ne trebaju, ali ako opozicija traži i stvara atmosferu za izbore, mi smo spremni, rekao je Antić novinarima na Adi Ciganliji.

Antić je naglasio da je SPS uvek spremna za izbore, kao snažna stranka, sa izuzetno moćnom unutrašnjom organizacijom, programom i ljudima.

On je rekao da razume potrebu Srpske napredne stranke (SNS), koja je za sledeću nedelju najavila sednicu Predsedništva tim povodom, da analiziraju da li su zahtevi opozicije za izborima ispravni i da li je atmosfera takva da su izbori potrebni.

Ako opozicija smatra da su izbori za njih dobri, mi smo za izbore spremni, ponovio je Antić, ubeđen da će koalicija SNS-SPS i njihovih „uvaženih partnera“ pobediti.

Upitan da li opozicija stvara takvu klimu, on je ocenio da opozicija stvara klimu da želi izbore, „a moli Boga da se oni ne održe“.