Nožem izbodena dva psa u Kraljevu, jedan uginuo

Vesti 09. jan 201813:57 > 14:01
Shutterstock/ilustracija

U Kraljevu su jutros pronađena dva psa, izbodena nožem, od kojih je jedan uginuo, a drugog su zaštitari uspeli na vreme da odvedu kod veterinara i on je spasen.

Napad se dogodio u Ulici 27.marta u Kraljevu, iza solitera kod bolnice, a napadač je nožem izbo dva psa.

Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” rekla je za Blic da su psi spavali u dve odvojene kućice koje su im stanari zgrade napravili.

„Neko je prišao i izbo ih nožem. Jedan pas je podlegao povredama, dok je drugi spasen. Stigli smo da ga odvedemo kod veterinara gde je pregledan, primio je terapiju i ušiven je. Policija je izašla na teren i napravila je zapisnik, dok veterinarska inspekcija nije izlazila. Zanimljivo je da se Tužilaštvo izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela zlostavljanja“, rekla je ona.

Jović kaže da je telo psa preneto na Veterinarski institut u Kraljevu gde će biti urađena obdukcija i zajedno sa zapisnikom policijske uprave biće predati Tužilastvu. „Tražli smo i snimak kamera sa zgrade Toplane i ovim putem se zahvaljujemo rukovodstvu ovog preduzeća koje nam je izašalo u susret, i omogućilo snimak koji ćemo pregledati“, rekla je Danijela Jović.