Socijalisti stalno na terenu, ali tvrde da nisu u kampanji

Vesti 09. jan 201818:57 > 19:24
N1

Iako gradski izbori još nisu raspisani, funkcioneri Socijalističke partije Srbije od početka ove godine izuzetno su aktivni. Njihovi svakodnevni obilasci gradskih, uglavnom socijalnih ustanova, podsećaju na kampanju, ali iz redova te partije kažu da ih mediji nepravedno optužuju.

Sedmoro na jedan javor, četvorica socijalista, dva ministra, među njima i onaj za zaštitu životne sredine, jedan predsednik gradske skupštine i jedan odbornik.

Priznaju, nisu mnogo pomogli kada su se lopate latili na pet minuta, ali su, tvrdi ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, poslali jaku poruku o značaju pošumljavanja.

“Ja moram da vam kažem da učestvujem u svim aktivnostima vezanim za pošumljavanje već godinama, tako da kad god čujem da se negde nešto pošumljava, ja ću doći da pomognem”, rekao je Antić, odgovarajući na pitanje N1 kakve veze ima drvored s rudarsvom i energetikom.

Lopate su ovoga puta inspirisale i satiričara i humoristu Dragoljuba Ljubičića Mićka.

“Ne vidim u čemu je problem, ako neko kopa da bi nešto zasadio – to je kopanje, to nisu kampanje. Liči, ali nije. Što kaže Ršum, domovina se brani lepotom, ali ja bih dodao i lopatom”, poručuje Mićko.

U prilog tezi da lopate ipak nisu predizborne, ministar Antić podseća da je kao predsednik Skupštine grada još 2011. pokrenuo inicijativu za usvajanje Srategije pošumljavanja Begrada.

“Vrlo je nekorektno da mi neko spočitava da to ima veze s kampanjom. Ja radim ono što osećam da treba da radim, radim ono što je deo nekih tradicionalnih aktivnosti s mojim prijateljima, možda to nekom deluje kao kampanja, ponavljam, ja to radim svake godine i možete da pogledate i u vašoj arhivi”, istakao je Antić.

No, za razliku od prošle godine kada je, kako nam je i pokazao, obišao prihvatilište i porodilište, ove godine spisak medijskih događaja, čini se, naglo je porastao. Za socijaliste, prvi januar počeo je humanitarnom akcijom u okviru Ulice otvorenog srca, drugog su svratili do TENT-a, četvtog su se družili sa najstarijima, a petog sa najmlađima.

Nisu odmarali ni za Badnje veče ni za Božić, kada su ministar Antić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli novorođene bebe u porodilištu “Dragiša Mišović”.

Ako se obraćate najstarijima i najmlađima, zašto to mora da bude kampanja, pita se Mićko.

“Pa gde ste vi videli da bebe glasaju? Ali ja bih to pre svega nazvao jednom humanitarnom kampanjom ‘od bebe do babe’. Sad će neko reći da tu fale i dede, ali deda se ovde ne spominje, zato što se deda rimuje s ‘beda’”, naveo je on.

Osim satiričara, akcije socijalista inspirisale su i Transparentnost Srbija odakle pitaju socijaliste da objasne da li su tu kao partijski ili kao državni i gradski funkcioneri, uz molbu za pojašnjenje jesu li poklone građanima platili sopstvenim ili novcem države i grada.