Božo Koprivica: Beograd je dužan da pruži otpor Vučiću

Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik žirija za dodelu NIN-ove nagrade za roman godine, dramatrug i pisac Božo Koprivica izjavio je da je Beograd na izborima za odbornike Skupštine grada 4. marta dužan da pruži otpor aktuelnoj vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Beograd je dužan da pruži otpor toj pošasti“, rekao je Koprivica na konferenciji za novinare na kojoj je saopšteno da je NIN-ovu nagradu za roman godine dobio Dejan Atanacković.  

„Svakosatno klepetalo Aleksandar Vučić zna da kmezi, koji nikada ništa nije znao da radi“, rekao je Koprivica i dodao da se Vučić „jedino dobro oseća među papagajima“, kao što su Siniša Mali i Aleksandar Vulin.  

Koprivica je rekao da je to zaboravio da kaže kada je govorio o knjizi „Gorgone“ Mire Otašević koja govori o fašizmu i poziva na otpor, navodeći da je on bio za tu knjigu.  

On je podsetio na Brehtove reči: „Ako se boriš možeš da izgubiš, a ako se ne boriš već si izgubio“.  

U najužem izboru na NIN-ovu nagradu osim Atanackovićevog romana „Luzitanija“ i dela Mire Otašević, bili su romani „Srodnici“ Jovice Aćina, „Danas je sreda“ Davida Albaharija i „Srebrna magla pada“ Srđana Srdića.  

Pogledajte prilog N1: