SNS predala listu za izbore u Beogradu

Izbori BG 15. jan 201823:50 > 16. jan 2018 00:06
Tanjug/Filip Krainčainić

Srpska napredna stranka predala je svoju izbornu listu za predstojeće gradske izbore u Beogradu, pod nazivom "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd". Za listu je prikupljeno više od 8.000 potpisa.

Izborna lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ predata je oko 23.30 u prostorijama Gradske izborne komisije.

Listu je predao predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović.

Pored Stefanovića, predaji liste prisustvovali su i ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, gradski menadžer Goran Vesić, gradonačelnik Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, glumac Svetislav Goncić, košarkaš Goran Grbović.

Prvi na listi je Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“. On je rekao novinarima da su se svi oni okupili, jer vole Beograd, a pozvao je i sve građane da svojim glasom podrže ovu listu. 

„Pozivam sve koji vole Beograd da nam se pridruže i glasaju ga Beograd postane svetska metropola“, rekao je Radojčić.

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je za 4. mart izbore za Skupštinu grada Beograda.

Izborne radnje teku od dana objavljivanja odluke o raspisivanju izbora u Službenom glasniku. Izbori će biti održani prema Zakonu o lokalnim izborima.