Ubijen Oliver Ivanović

Vesti 16. jan 201809:19 > 20:00
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Ivanović je ranjen vatrenim oružjem jutros oko 8.10 sati, potom je prebačen u Klinički centar na reanimaciju, ali su lekari konstatovali smrt, potvrdio je medijima šef operative Kosovske policije Željko Bojić. 

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić kaže za Kossev da su reanimaciju pokušali i najbolji mitrovički lekari, čak i profesori koji su se iz Beograda zadesili u Mitrovici, ali da ništa nisu mogli da učine.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt Olivera Ivanovića.

Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice kazao da je lider GI SDP primljen u bolnicu sa najmanje pet prostrelnih rana u gornjem delu grudnog koša. „Primljen je bez znakova života. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, od 8.30 do 9.15 nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i u 9.15 je konstatovana smrt“, kazao je Milan Ivanović.

Severni deo Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na Ivanovića. Gradonačelnik Mitrovice Goran Rakić zakazao je hitan sastanak KFOR-a, Kosovske policije i EULEX-a, a tema je bezbedonosna situacija u Mitrovici.

Nađeni dokazi

Kosovska policija je u Kosovskoj Mitrovici na mestu napada na Ivanovića našla „odredjene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage“, rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po Bojićevim rečima, zapaljena „opel astra“ je bila bez registarskih tablica.

Tužilac: Na Ivanovića pucano iz vozila u pokretu

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Sila je za portal naveo da su na Ivanovića ispaljena najmanje tri hica.  „Nepoznati napadač pucao je na Olivera Ivanovića iz automobila u pokretu“, kazao je Sila navodeći da se ubistvo dogodilo ispred sedišta Gradjanske inicijative SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ispred njegove kuće u Kosovskoj Mitrovici građani pale sveće, donose cveće i odaju poštu ubijenom Ivanoviću.

Kovčeg sa telom Ivanovića dovezen u prostorije Građanske inicijative SDP

TANJUG/ Zoran Žestić

Nešto pre 18.30 večeras kovčeg sa telom lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića dovezen je u prostorije Inicijative u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kovčeg su dočekali članovi porodice, stranačke kolege i mnogobrojni građani koji su se tokom čitavog dana okupljali, palili sveće i polagali cveće na mesto gde je Ivanović ubijen.

Izvor: Tanjug/AP/Bojan Slavković
Izvor: Tanjug/AP/Bojan Slavković
Izvor: Tanjug/AP/Bojan Slavković
Izvor: Tanjug/AP/Bojan Slavković
Izvor: AFP/Armend Nimani
Izvor: AFP/Armend Nimani

POVEZANE VESTI:

Advokat Olivera Ivanovića: Najteže je porodici

– Vučić: Teroristički akt, Srbija da učestvuje u istrazi

Prekid dijaloga, sazvan Savet za nacionalnu bezbednost

– Đurić: Ubistvo Ivanovića je teroristički čin

Tači i Haradinaj osudili ubistvo Olivera Ivanovića

Šef UNMIK-a šokiran ubistvom Olivera Ivanovića

EU osudila ubistvo Olivera Ivanovića

Zorana Mihajlović: Ubistvo Ivanovića tragedija

Političke stranke u Srbiji osudile ubistvo Olivera Ivanovića

 – Dodik o ubistvu Ivanovića: Udar na stabilnost Srbije

Policija nudi nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu dovesti do rasvetljavanja slučaja

Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, saopšteno je iz KP-a.

Istovremeno, apeluje na građane koji mogu da imaju infomacije u vezi sa ovim slučajem – da ih dostave policiji i tako pomognu „što hitniju identifikaciju počinilaca ovog kriminalnog dela“.

„Građani koji poseduju informacije u vezi sa ovim slučajem mogu da ih dostave na brojeve telefona 080019999 ili 192, ili na e-mail [email protected],“ navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Pozivi su besplatni, a anonimnost i identitet lica biće sačuvani, osim ukoliko lica dobrovoljno ne izjave drugačije, dodaju takođe iz KP-a. Ističu i da Policija Kosova radi na prikupljanju i analiziranju svih relevantnih dokaza i činjenica kako bi što pre rasvetlili slučaj i počinioce ovog, dodaju, kriminalnog dela izveli pred lice pravde. Oliver Ivanović ubijen je jutros oko 8 časova, iz vatrenog oružja, sa najmanje pet hitaca, ispred kancelarija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Fotografije sa uviđaja:

#slider_0