Rakić: Pucanj u Olivera Ivanovića je pucanj u sve nas

Vesti 16. jan 201812:59 > 13:03
N1

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić ocenio je da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića "pucanj u svakog Srbina koji nije želeo da napusti svoje ognjište" i zatražio od Policije Kosova, Euleksa i KFOR-a da što pre otkriju izvršioce tog zločina.

Rakić je u saopštenju izrazio uverenje da odgovornost za ubistvo „leži i na onima koji su bez ijednog dokaza Olivera Ivanovića optuživali za zločine u prethodnih par godina“.

„Pucanj u Olivera Ivanovića je pucanj u sve nas koji se borimo za Kosovsku Mitrovicu. Svega par dana nakon što je Stejt department najavio moguće terorističke napade na severu Kosova i Metohije dogodio se ovakav zločin, pa se pitam zašto niko nije ove najave uzeo u obzir i preventivno delovao kako bi se ovo sprečilo“, naveo je gradonačelnik severne Mitrovice.

Rakić je uputio saučešće porodici Olivera Ivanovića i pozvao građane da ostanu mirni i uzdržani, a kosovsku policiju da pojača prisustvo na svim vitalnim tačkama u Kosovskoj Mitrovici.

„Prazna obećanja kako institucije čine sve što je u njihovoj moći više neću prihvatati“, dodao je Rakić.