Vučić položio venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića

Vesti 20. jan 201813:02 > 14:43
Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u severnom delu Kosovske Mitrovice položio venac na mesto ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je prethodno izjavio u manastiru Banjska da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.  

„Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo, ne priče za novine već konačne rezultate istrage. Ako se to ne desi, onda će nam mnoge stvari biti jasnije“, rekao je Vučić.  

Poseta predsednika Srbije protiče uz pojačano prisustvo pripadnika Kosovske polcijske službe koji su od jutros u više navrata zaustavljali saobraćaj na putevima koji vode ka severu Kosovske Mitrovice. Ima ih u većem broju nego obično i na svim raskrsnicama u gradu.

U severnom delu Kosovske Mitrovice, Vučić je u zgradi Tehničkog fakulteta razgovarao sa predstavnicima Srba.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a obraćanje predsednika Srbije usledilo je posle njegovog završetka.

Vučića je dočekao predsednik Srpske liste i gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić a na ulicama i u blizini Tehničkog fakulteta uprkos hladnom vremenu i snegu okupljen je veliki broj građana.

Odbornici Građanske inicijitive Srbija, demokratija i pravda prisustvovali su sastanku sa Vučićem, rekla je potpredsenica Inicijative.

Predsednik Srbije je danas započeo posetu Kosovu, a s njim su i direktor Kancelarija za Kosovu i Metohiju Marko Đurić i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.