Kadeti Vojne akademije nagrađeni zbog plivanja za Časni krst

Vesti 21. jan 201816:56 > 17:01
Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković danas su na Vojnoj akademiji razgovarali sa kadetima, koji su pre dva dana na beogradskoj Adi Ciganliji plivali za Časni krst i uručili im nagrade.

Kako je u saopštenju Ministarstva odrane navedeno, nagrade su odmor s jednim članom porodice u objektu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Tari. 

„U plivanju za Časni krst Vojska Srbije je još jednom pokazala kakve sjajne ljude ima, kakve sjajne kadete ima, kakve sjajne podoficire i oficire ima, još jednom je pokazala zašto Srbija s pravom može da se osloni na svoju vojsku i zašto Srbija sa pravom može da veruje u svoju vojsku“, rekao je Vulin. 

U saopštenju je navedeno da su za časni krst plivali kadeti koji su aktivni sportisti i koji su do sada postizali zavidne rezultate u vojnom višeboju i futsalu, a koji se već sada intenzivno pripremaju za Vojne kadetske igre, koje će se u aprilu održati u Indoneziji. 

Kadet Vojne akademije Sava Stanković pobednik je ovogodišnjeg tradicionalnog plivanja za Časni krst, koje je pre dva dana održano na beogradskoj Adi Ciganliji, povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja. U konkurenciji od 54 mladića, još petorica kadeta plivala su sa njim na Savskom jezeru i postigla zavidne rezltate.