NUNS i CRTA pozivaju: Prijavite priloge Pinka protiv Skrozze

Vesti 29. jan 201820:45 > 20:49
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i organizacija CRTA "Građani na straži" pozvali su novinare i zainteresovane građane da preko sajta CRTE upute prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) povodom, kako se navodi, "višednevne sramne kampanje" televizije Pink protiv novinarke Tamare Skrozze.

NUNS i CRTA su u saopštenju naveli da su akciju podrške novinarima i kolegama iz te organizacije pokrenuli pošto je televizija Pink u svojim prilozima prikazala Tamaru Skrozzu kao „arhineprijatelja Aleksandra Vučića“. Ta televizija je pokušala da diskredituje organizaciju CRTA.  

„Podsećamo da je prvi prilog televizije PINK usledio samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore, a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna ‘funkcionerska kampanja“, piše u saopštenju.

NUNS i CRTA su pozvali građane koji žele da podrže akciju, da ćirilicom popune formuar na sajtu rem.gradjaninastrazi.rs.