Direktorka Agencije: Presedan u slučaju ministra Selakovića

Vesti 18. feb 201516:11 > 16:15
N1

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je da je saopštenje Odbora te Agencije da ne može da odluči da li je ministar pravde Nikola Selaković u sukobu interesa i da li je prekršio Zakon o Agenciji, neobično i da predstavlja presedan.

„Ovo je prvi put od kada postoji Agencija da Odbor nije doneo odluku po nekoj žalbi“, rekla je Tatjana Babić za NIN.

Ona objašnjava da „prvostepeni organ još uvek nije dobio bilo kakav akt Odbora u vezi sa žalbom ministra pravde, a svakako ne možemo da postupamo na osnovu saopštenja“.

Po njenom mišljenju, nije reč o pravno komplikovanom slučaju, i zato izražava čuđenje zbog toga što Odbor nije uspeo da postigne saglasnost, ili bar potrebnu većinu u vezi sa odlukom, ma kakva ona bila.

„Takođe ostaje nejasno da li je postupak pred Odborom okončan ili ne, a to ćemo znati kada dobijemo dopis Odbora. Tek tada ćemo moći da odlučimo kako ćemo dalje postupati u konkretnom slučaju“, kazala je Babić.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je prošle godine postupak protiv ministra Selakovića zbog sumnje da je 2013. kao član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva učestvovao u izboru svojih savetnika za zamenika tužioca, odnosno sudiju.