Cucić: U prihvatnim centrima dovoljno mesta za sve izbeglice

Vesti 26. feb 201811:30 > 11:32
N1

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je, povodom pogoršanja vremenskih prilika, da u svim prihvatnim centrima u zemlji ima sasvim dovoljno kapaciteta za prihvat svih izbeglica koje se nalaze na teritoriji Srbije i dodao da su svi dobrodošli.

U izjavi agenciji Beta, Cucić je rekao da su kapaciteti prihvatnih centara oko 6.000 mesta, a da se u njima nalazi oko 4.100 ljudi, što znači da mesta ima sasvim dovoljno.

Prema njegovim rečima, za sve centre su energenti nabavljeni još u septembru, a takođe ima dovoljno hrane, odeće i ćebadi.

Cucić je rekao da su procene da se u Srbiji, osim migranata koji su u centrima, nalazi još oko 120 ljudi u Šidu u nekadašnjem preduzeću Grafosrem.  

On je rekao da i za njih postoji dovoljno mesta u prihvatnim centrima, ali da postoje određene strane nevladine organizacije koje ih motivišu da ostanu tu.  

„Mi smo rekli da ćemo primiti svakoga… Ali ne može Srbija da hapsi nekoga da bi mu bilo toplo. Svi su dobrodošli i za sve ima mesta, samo pod uslovom da se ne razvija nikakav parasistem“, rekao je Cucić.

Komesar je dodao da je procena i da se u Beogradu u hostelima i hotelima nalazi još oko 80 migranata.