Brnabić u Leskovcu, od fabričkog pogona do Dalijeve izložbe

Vesti 28. feb 201818:55 > 18:57
Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Leskovac. Istakla je značaj stranih investicija, ali i najavila da će Vlada ubuduće više da radi na merama koje bi olakšale poslovanje domaćim privrednicima i preduzetnicima.

Premijerka u Leskovcu o projektima i pomoći privrednicima, ali bez konkretnih mera

Od obilaska fabričkog pogona do posete galeriji i izložbi Dalijevih ilustracija, tako je izgledala poseta premijerke Leskovcu.

Najpre doček, na ulazu u grad…

Sledeće odredište selo Kumarevo. Tu je preduzeće za proizvodnju plastičnih kesa, džakova i kanapa za pakovanje “Bane Komerc”, koje 80 odsto proizvoda izvozi na tržište zapadne Evrope, a radnici rade u tri smene.

„To je primer kako mi treba da podržavamo naše domaće kompanije, koje na kraju krajeva… koje vuku ceo lokalni ekonomski razvoj“, rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade.

„Da Vam kažem iskreno, ja nikakvu pomoć nisam ni tražio nisam ni dobio, a inače mene uvažava gradonačelnik i veliko mi je zadovoljstvo što me posetila premijerka i to će mi dati snage i volje“, Branislav Pešić, vlasnik preduzeća.

Osim moralne, predsednica Vlade najavljuje i drugu pomoć domaćim privrednicima.

„Radiću naročito sa ministarstvom privrede na tome da što više pažnje poklonimo našim preduzetnicima, porodičnim kompanijama, start up firmama, malim i srednjim preduzećima“, rekla je Brnabić.

Danas o konkretnim potezima nije bilo reči. Vlasnik preduzeća Bata komerc ima konkretan zahtev.

„Asfalt od Bratmirovca do Kumareva je pravljen kad sam ja imao dve, tri godine. To možemo da popravimo pošto dolaze kamioni“, poručio je Pešić.

Pre mnogo više godina, čak 70 godina, napravljena je zgrada u kojoj je smeštena Infektivna klinika. Obnovljenu zgradu takođe je obišla predsednica Vlade. O započetim i novim projektima, održan je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave.

„Da se sećamo sa setom naše divne prošlosti, ali da zajedno sa Vladom RS menjamo sadašnjost da bi naša deca imala bolju budućnost“, poručiio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Predsednica Vlade u Leskovac je došla spremna za uslove i sneg koji je padao celu noć, ali joj to nije bilo neophodno. Tu gde je prošla, sneg je, potpuno očišćen. Na ostalim saobraćajnicama manje, ali na ostalim trotorima u gradu, ipak, ima snega.