Vučić: Obradović ispred TV Hepi hteo da izazove incident

Izbori BG 01. mar 201809:09 > 09:14
Tanjug/Dimitije Goll

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je ispred TV Hepi, gde je pozvan da gostuje u jutarnjem programu, bio lider pokreta Dveri Boško Obradović koji je hteo da izazove neki incident. Obradović tvrdi da je dobio poziv za duel, ali ga je zaustavilo obezbeđenje predsednika Srbije iako je, kako kaže, došao sam.

„Bili su neki s kapuljačama, pa su pobegli. Reč je o Obradoviću, koji je valjda hteo neki incident da izazove, a onda je shvatio da ne dolaze (novinarke TV Pink) Gordana Uzelac i Mara Dragović i da baš ne može onako kako to rade sa ženama. Ovo je malo teža kategorija“, kazao je Vučić u jutarnjem programu TV Hepi.  

On je kazao da niko ne želi tako bahate ljude, koji osim „batina, tuča i dreke“ nemaju ništa da ponude.  

„Stavili su kapuljače na glavu i pobegli s lica mesta… Mislim da su samo sebi napravili veliku štetu i ništa više, moj posao je bio da dođem tamo gde sam pozvan“, kazao je Vučić.  

Urednik televizije Hepi Milomir Marić kazao je da su „neki od opozicionara“ najavljivali istorijski obračun sa Vučićem, „iako ih niko nije zvao“.  

Obradović je, nakon Vučićevih i Marićevih reči, najavio vanrednu konferenciju za novinare. Obradović tvrdi da ga je na vratima televizije zaustavilo obezbeđenje predsednika Srbije, iako je došao sam.

Sve vreme dok je čekao da uđe u TV Happy, Dveri su snimale šta se događalo i to prenosile uživo na društvenoj mreži Facebook.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ranije je kazao je da će se pojaviti na TV Hepi u 8.15 kako bi učestvovao u duelu sa Vučićem i dodao da je poziv za duel informativnoj službi pokreta Dveri dostavljen sinoć uz objašnjenje da predsednik Srbije do izborne tišine ima samo taj termin, jer posle toga putuje van zemlje.  

Obradović je kazao da je prihvatio poziv na taj duel jer ga već duže vreme zahteva, iako je smatrao da je krajnje nekorektno da ga na duel pozivaju tako kasno.  

„Potvrdio sam (uredniku Milomiru) Mariću SMS porukom da prihvatam duel. Oni su očigledno očekivali da ću zbog kratkog vremena za pripremu odbiti učešće, pa da onda to slavodobitno objave i da me predstave kao kukavicu“, naveo je Obradović.