Aktivisti "Šta radite bre" doneli pitanja Malom i Vesiću

Izbori BG 01. mar 201813:52 > 14:06
Šta radite bre

Aktivisti Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" su ispred Skupštine grada doneli table s pitanjima za Sinišu Malog i Gorana Vesića, na koja još nisu odgovorili, kao i fotografije sa izložbe "Moj grad, vaša sramota", koje su tokom kampanje za gradske izbore već postavljali na platou kod Starog dvora.

„Poslednji dan kampanje iskoristili smo da još jednom Siniši i Goranu pokažemo kako izgleda grad nakon njihovog mandata, da im još jednom tražimo odgovore na pitanja koja im uporno postavljaju građani. Ponovo nas nisu primili. Njihovo obezbeđenje koje plaćaju našim novcem zabranilo nam je ulaz, a nakon toga pisma i materijal je bacilo u đubre“, rekao je Bastać, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, nisu se obazirali na potpise građana jer njih kao ni njihova dva šefa građani i Beograd ne interesuju.

„Njih interesuje samo da štite jedan korumpirani sistem koji nam krade vreme i budućnost, koji toleriše divlju gradnju i divlje taksiste, koji razbacuje novac građana na besmislene projekte, koji krade na računima za grejanje. U takvom Beogradu vlada agresija, nasilje i strah“, rekao je Bastać.

Mi se zalažemo ne samo za kozmetičke promene, mi tražimo prave promene. Mi tražimo ukidanje Komunalne policije i Infostana, mi tražimo da jednom odlukom smanjimo cenu grejanja, da rešimo problem divljih taksista i zaustavljanje divlje gradnje, poručio je Bastać.

Predstavnici liste „Šta radite bre“ održali su i konferenciju za novinare pred početak izborne tišine.

Beograd mora hitno da reši problem komunalnih preduzeća koja konstantno zloupotrebljavaju monopolski položaj i potkradaju građane. Vreme recikliranih političara je prošlo i zato građani treba da podrže odborničku listu Marka Bastaća koja ima jasan plan za Beograd na predstojećim izborima“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Jasminko Hadžisalihović ispred „Tolerancije“ pozvao je sve nacionalne manjine da glasaju za listu „Šta radite bre – Marko Bastać“ zato što, kako je rekao, samo u programu te liste stoji garancija da će se osnovati Kancelarija za nacionalen manjine na nivou grada.

Kandidat za odbornika Nedeljko Jovanović, proslavljeni rukometaš, naglasio je potrebu da se deca bave sportom i da im je u tom smislu neophodno obezbediti odgovarajuću infrastrukturu jer je to pre svega pitanje zdravlja.