Dačić zahvalio Severnoj Koreji što ne priznaje Kosovo

Vesti 05. mar 201815:31 > 15:32
Tanjug / MSP / Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Severne Koreje Ri Pjong Duom o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje.

Uz ocenu da u odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja, Dačić je izrazio zahvalnost zbog stava Pjongjanga o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, dodajući da Beograd to očekuje i u buduće, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je ponovio stav Srbije u prilog denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja mirnim putem, odnosno pregovorima i dodao da Beograd pozdravlja otopljavanje u odnosima Severne i Južne Koreje i zajedničko učešće Pjongjanga i Seula na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu ove godine, uz nadu da će pozitivan trend u odnosima biti nastavljen i ubuduće.

Ambasador Ri Pjong Du koji je u Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi, iz Rumunije, izneo je spremnost za jačanje saradnje podsetivši na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, čiji koreni sežu u doba bivše SFRJ i potvrdio nastavak principijelne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.