Božović podneo ostavku na mesto šefa beogradskog odbora DS

Izbori BG 07. mar 201810:41 > 10:43
Tanjug / Filip Krainčanić

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović podneo je ostavku na tu funkciju zbog rezultata demokrata na beogradskim izborima.

„Poraz DS na izborima za Skupštinu Grada Beograda obavezuje nas u ime budućnosti DS da svako ponese deo spostvene odgovornosti. Kako je DS važniji od svakog pojedinca, a njena budućnost važna za politički život i demokratsku budućnost Srbije, smatram da je ovaj rezultat, pred sve nas, stavio obavezu da učinimo sve kako bi se DS ponovo uzdigla i ostvarila svoju političku ulogu“, naveo je Božović u pismu ostavke upućenom članovima DS, u koje je N1 imala uvid..

Kako je rekao ponosan je na dosadašnju zajedničku političku borbu i rezultate i zahvaljuje se svima koji od te borbe nisu odustajali i sa kojima će nastaviti zajedno da se bori.

„Duboko sam zahvalan svima koji su se u svim opštinama i u Skupštini grada borili za velike ideje i ciljeve DS, pozivam sve da zajedno nastavimo bitku za Beograd i za normalnu, modernu i evropsku Srbiju“, naveo je Balša Božović.

Mi nikada nismo odustajali i nećemo odustajati zbog ove izgubljene bitke, na to nemamo pravo, iz ovog poraza moramo izvući poruke i učiniti sve da ponovo osnažimo DS, naveo je.

Sednica u četvrtak, rezultati izbora tema

Predsedništvo DS održaće zajedničku sednicu sa poslaničkim klubom u četvrtak, 8. marta.

Na sednici će predsednik stranke Dragan Šutanovac podneti izveštaj i razmatraće se rezultati lokalnih izbora.