Vulin: Planiramo da uložimo više u vojno školstvo

Vesti 10. mar 201813:25 > 13:27
Tanjug/Ministarstvo odbrane - Goran Stanković

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je radove u Internatu Vojne gimnazije u Beogradu i izjavio da oni teku "kako treba i da će deca veoma brzo moći da obavljaju nastavu i da žive u najboljim mogućim uslovima".

„Vojno školstvo će se dalje razvijati i naša ideja je da uložimo i više novca i više pažnje u vojno školstvo, i ove godine ćemo moći da kažemo da ćemo imati veći broj upisanih djaka, odeljenja i odgovarajućih usmerenja koja ćemo obezbediti za njih i na taj način ćemo zadovoljiti potrebe Vojske Srbije“, kazao je Vulin, a navedeno je u saopštenju ministarstva.

On je rekao da se podizanjem kvaliteta života pripadnika Vojske Srbije „podiže kvalitet života svakog građanina“.

„Hoću da svaki roditelj zna da kada nam pošalje dete u srednju vojnu školu ili Akademiju, ono će se školovati, živeće i radiće u skladu s najvišim mogućim standardima. Imaće i najbolji smeštaj, najbolju hranu i najbolje profesore i sve mogućnosti da se kvalitetno školuje, da napreduje i postane zaista na ponos svojoj vojsci i svojoj zemlji“, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ove godine je za Vojnu akademiju odvojeno oko 300 miliona dinara, a za Vojnu gimnaziju je za prvu fazu radova odvojeno više od 30 miliona dinara.

Rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna rekao je da gradjevinski i infrastrukturni radovi u Internatu Vojne gimnazije napreduju i da će zajedno s radovima koji se sprovode u Vojnoj akademiji „omogućiti odlične uslove i za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, za kadete Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije“.

Radovi, koji se izvode na prizemnom nivou, obuhvataju prilazni plato, uređenje i zamenu stolarije, podnih površina, sanitarnog čvora, molersko-farbarske radove, instalacije vodovoda i kanalizacije, mašinske radove i elektro-energetske radove.

Takođe, rekonstrukcija obuhvata i renoviranje učeničkih soba, zajedničkih prostorija, toaleta, čitaonice i biblioteke.

Krajem 2017. godine Ministarstvo odbrane počelo je infrastrukturne radove i u Vojnoj akademiji.