Uhapšen mladić zbog pucnjave u Požarevcu

N1

Policija u Požarevcu uhapsila je P.P (31) iz Požarevca zbog sumnje da je iz vazdušnog pištolja pucao na tri putnička vozila, a u jednom od njih bio je pomoćnik gradonačelnika Dragan Kostić. Nije bilo povređenih.

MUP je u saopštenju naveo da je P.P. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni je u subotu uveče iz vazdušnog pištolja, iz svog dvorišta, pucao na vozila koja su prolazila ulicom i tom prilikom oštetio tri putnička vozila, od kojih je jedno u vlasništvu Gradske uprave Požarevac. U tom automobilu se u tom trenutku nalazio pomoćnik gradonačelnika Dragan Kostić.

Napad se dogodio u Ratarskoj ulici u Požarevcu, kada se Kostić službenim autom Gradske uprave, marke “škoda fabija”, vraćao sa svetkovine u Kasidolu, pišu Novosti.

On je na toj proslavi, kao pomoćnik gradonačelnika, od rukovodstva Mesne zajednice preuzeo priznanje i zahvalnicu gradu, zbog angažovanja u proslavi seoske manifestacije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu u Požarevcu.