Pregažen saobraćajni policajac dok je zaustavljao vozilo

Vesti 26. mar 201815:42 > 15:45
N1

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) osuđuje napad na saobraćajnog policajca koji je pregažen dok je zaustavljao automobil tokom redovne kontrole saobraćaja.

Incident se dogodio juče, nedaleko od Bečeja, u mestu Novo Miloševo. Očekujemo najstrožu kaznu koja je za ovakvo krivično delo predviđeno, navode iz tog sindikata.

Saobraćajni policajac Ištvan P. (46) prilikom redovne kontrole saobraćaja pokušao je da zaustavi automobil na šta se vozač oglušio. Vozilo je udarilo policajca koji je zadobio teške telesne povrede – polomljen mu je vratni pršljen i i ima prelome nogu.

Vozač Milojko Erić (20) ubrzo je priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje.

U toku protekle godine bilo je nekoliko slučajeva kada su se vozači oglušili o naređenja saobraćajne i svojim vozilom naneli povrede saobraćajnom policajcu koji se u tom trenutku nalazio na licu mesta, podsećaju iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Ovakvi napadi su nešto što se ne sme tolerisati, jer takvi vozači su velika opanost za sve učesnike u saobraćaju, bilo vozače ili pešake, navodi se u saopštenju.

Neophodna je hitna reakcija nadležnih kako ne bi došlo do nekog slučaja sa tragičnijim posledicama, dodaju.

„Nadležni moraju konačno reagovati. Policijski službenik je predstavnik države i ukoliko država ne reaguje na one koji je napadaju u kom pravcu idemo? Policijski službenici ne treba da strahuju da obavljaju svoj posao, jer neko ne želi da adekvatno kazni napadače na njih“, naveo je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.