Hodžaj: Đurić već bio na Kosovu kada je podneo zahtev

Vesti 29. mar 201811:03 > 12:16
N1

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić ušao na Kosovo dan pre nego što je uhapšen i potom deportovan u Srbiju, prenose danas kosovski mediji.

Hodžaj je rekao da međunarodni sporazum potpisan u Briselu jasno objašnjava kako i kada se zahteva dozvola za posetu i dodao da je Đurić prekršio zakon.

„Đurić je ušao na Kosovo dan ranije, a potom je u međuvremenu pokušavao da dobije dozvolu za posetu. U trenutku kada je njegova kancelarija podnela zahtev, on je već bio na Kosovu“, naveo je Hodžaj.

Hodžaj je dodao da policijska akcija nije bila uperena protiv srpske zajednice, već pojedinca koji je nezakonito ušao na Kosovo.

Hodžaj je rekao da je provokacija i to što je Đurić naveo da je na isti ili sličan način ušao na Kosovo šest ili sedam puta ranije.

„Njegova namera je bila da provocira unutrašnju situaciju na Kosovu“, rekao je Hodžaj.

Kancelarija za KiM negira tvrdnje iz Prištine

Zamenik direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev negirao je tvrdnje iz Prištine da je direktor Kancelarije Marko Đurić ušao na Kosovo dan pre nego što je priveden i prebačen u centralnu Srbiju. 

„Tvrdnja da su Đurić i Selaković na Kosovo i Metohiju ušli dan ranije je laž Envera Hodžaja koji svakim danom novim i novim lažima želi da prikrije i izbegne odgovornost separatista u Prištini za akt terorizma prema golorukim Srbima u Kosovskoj Mitrovici“, naveo je Kozarevu. 

On je ocenio da nema opravdanja za, kako se izrazio, „sadističko divljanje maskiranih terorista i otmičara“. 

„Nema, Envere, opravdanja za sadističko divljanje tvojih i Tačijevih maskiranih terorista i otmičara. Nećeš moći da novim lažima pokriješ nedela svojih terorista koji su puškama i čizmama tukli i gazili nenaoružane Srbe“, naveo je on.