Aljbin Kurti: Hapšenje Marka Đurića – film Tačija i Vučića

Vesti 30. mar 201820:29 > 20:33
N1

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su scenario hapšenja šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića pripremili predsednik Kosova Hašim Tači i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić.

„Đurić je trebalo da bude hapšen, ali mnogo ranije. Verujem da to ima veze sa večerom Vučić-Tači koja više nije tajna“, rekao je Kurti u intervjuu za emisiju „Život na Kosovu“ na Lajmi.net.

„S jedne strane, uhapsite Đurića i zadržite ga pet minuta, počnete da pišete statut Zajednice koji je veoma problematičan i istovremeno kažete da želimo da nastavimo dijalog sa Vučićem, koji nas je nazvao teroristima te večeri – to je samo film“, izjavio je Kurti.

On je takođe optužio Tačija da ima uticaj na Kosovsku policiju, čiji je direktor Špend Medžuni. 

„Po mom uverenju, bilo je potrebno ne više od dva dana da se pokaže da nije bila u pitanju vladavina prava i ustavni poredak, već da se radi o političkim igrama“, ocenjio je Kurti. 

Prema njegovim rečima, skup koji je juče održan u Kosovskoj Mitrovici bez Đurića nije ništa manje problematičan od skupa sa Đurićem u ponedeljak. 

„Verujem da je ovaj dvojac Tači-Medžuni onaj koji je zarobio ovu državu,“ rekao je Kurti.