Šešelj: Nećemo tući Jerkov, ali ćemo je nazivati pogrdno

Vesti 17. apr 201815:47 > 15:54
N1

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da radikali neće da tuku poslanicu Demokratske stranke (DS) Aleksandru Jerkov, ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.

„Što joj se pre ogadi život to bolje“, rekao je Šešelj skupštinskim izveštačima i dodao da jedva čeka da „razbije njušku“ nekom muškarcu.

On je povodom navoda poslanika DS da su radikali okružili Aleksandru Jerkov i pretili joj, rekao da joj niko nije pretio.

Šešelj je ocenio i da su demokrate Jerkov „isturile“ da traži njegovo oduzimanje poslaničkog mandata, jer znaju da radikali neće da tuku žene.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić izjavio je ranije da su poslanici radikala u skupštinskoj sali na najbrutalniji način i uz fizičke pretnje vredjali Aleksandru Jerkov.

Ćirić je novinarima u parlamentu rekao da su pretnje usledile pošto je Jerkov u skupštinskoj sali pitala da li će Administrativni odbor i Skupština oduzeti mandat lideru radikala Vojislavu Šešelju, jer je osuđen pred Haškim tribunalom za ratni zločin, da je posle toga usledio niz uvreda, i da su je pošto je ostala sama u sali bez kolega iz DS-a, okružili i pretili.

„Okružili su je, seli oko nje i najbrutalnije vređali i pretili da će joj ‘razbiti njušku’ i da treba da pazi šta će da radi narednih dana“, rekao je Ćirić.