Dačić: Ne znam na koga će se recipročne mere odnositi

Vesti 25. apr 201812:23 > 12:38
Izvor: N1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici raspravljati o "recipročnim merama" prema Hrvatskoj koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije je odluku da Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku ocenio kao „ishitrenu i nervoznu“, dodavši da pretpostavlja da će Srbija odgovoriti recipročnim merama.

„Vučić je upotrebio precizan izraz – recipročne mere. To znači da kad neko uradi nešto vi uzvratite istom merom“, rekao je Dačić.    

Dodao je da ne zna na koga će se „recipročne mere“ odnositi.

„Ne znam o kome je reč. Mislim da, kad bi mi postupali logikom Hrvatske, mali je broj svetskih lidera koji bi mogli da dođu u Srbiju. Šta su sve govorili o nama proteklih godina. Ali Srbija nije takva, no bez obzira na sve to Srbija mora da čuva svoje dostojanstvo i da odgovori istom merom“, istakao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje o uticaju odluke na odnose Srbije i Hrvatske, Dačić kaže da mu nije jasno zašto se Hrvatska „bavi tim stvarima“, ističući da ministar odbrane Aleksandar Vulin nije ni hteo da ide u Hrvatsku.

„Mislim da je bolje da radimo na unapređenju naših odnosa i traženju zajedničkih interesa nego da na ovakav način komplikujemo ionako komplikovane odnose“, zaključio je Dačić.