Šešelj vređao Mariniku Tepić

Vesti 26. apr 201813:15 > 13:25
N1

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je ranije danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će pokrenuti inicijativu za ukidanje SRS, što su radikali iz poslaničkih klupa propratili uvredama i psovkama upućenim toj poslanici.

Poslanik DS Milojičić pitao je potom predsedavajućeg da li je moguće da nije hteo da reaguje na najgnusnije uvrede i pretnje koje su poslanici SRS izgovorili Tepićevoj.

Šešelj je potvrdio da je lokalnom odboru SRS stiglo rešenje policije iz Sremske Mitrovice u kojem se navodi da se zabranjuje javno okupljanje te stranke u Hrtkovcima, ali je lider radikala ponovio da će oni, uprkos tome, pokušati da održe miting u nedelju, 6. maja u 11 časova jer smatraju da nema osnova za zabranu.

Lider Srpske radikalne stranke ocenio je da je zahtev poslanice Nove stranke Marinike Tepić za zabranu SRS glupost i potvrdio da joj je izrekao uvrede, ali samo kao odgovor na njeno vređanje.

„Glupost je to što je tražila zabranu SRS, to je bez osnova. Ona je mene vređala i ja sam uzvratio na uvredu. Ali ona je prva mene vređala, pa tek ja nju. I njena uvreda je bila mnogo jača nego moja, jer ja stvarno mislim da nema veće uvrede nego kada kažete da je neko ratni zločinac, a nije. Sve uvrede kojima sam ja uzvratio su mnogo blaže“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je odbio da ponovi šta je rekao Mariniki Tepić, jer se nalazi u društvu dama, ali je rekao da je tu komunikaciju snimao poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić i pozvao ga da objavi taj snimak.

Rašković Ivić: Ženska parlamentarna mreža snom mrtvijem spava

Šefica poslaničke grupe „Nova Srbija-Pokret za spas Srbije“ Sanda Rašković Ivić osudila je pretnje i uvrede koje je Šešelj uputio poslanici Nove stranke, kao i nedavne pretnje poslanici Demokratske stranke (DS) Aleksandri Jerkov.

Ona je negodovala i što na te nedopustive uvrede i pogrdne reči ne reaguje Ženska parlamentarna mreža, odnosno poslanice iz vladajuće koalicije.

„Snom mrtvijem spava naša Ženska parlamentarna mreža i većinske članice te mreže iz SNS. Nisu se oglasle niti jednom jedinom rečju protiv tih gnusnih uvreda zato oni reaguju pre svega zato što je Šešelj hronično omiljeni opozicionar svake vlasti. On je to bio devedesetih i danas“, rekla je Rašković Ivić novinarima u Skupštini.

Ona je navela da je Šešelj čovek koji „baca dimne bombe, pravi probleme“ i da će svi sada pričati o Šešelju i najavljenom skupu u Hrtkovcima i da je „započeo rat sa Hrvatskom“, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić za to vreme mirno predaje Kosovo i mirno može da „otme“ aerodrom u Nišu i da od „države pravi svoj privatni posed“.

„Kod nas je praktično zamro politički život, a sve zahvaljujući ljudima kao što je Šešelj koji se isturaju u prvi pan da bi mogli da zamajuvaju narod i služe kao dvorska luda za zabavu miliona“, ocenila je Rašković Ivić.