Radikali ne odustaju od skupa u Hrtkovcima, DS poštuje sud

Vesti 03. maj 201809:45 > 09:48
N1

Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je da će radikali 6. maja u Hrtkovcim svakako održati skup, jer je to njihovo građansko pravo, dok je funkcioner Demokratske stranke Radoslav Milojičić izjavio da će demokrate poštovati odluku nadležnih pa će ukoliko i skup DS bude zabranjen, u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

Šarović je za televiziju Prva kazao da su se SRS žalili Upravnom sudu na novo rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova, kojim je juče ponovo zabranjen skup u Hrtkovcima.

„Što se tiče SRS, mi ćemo imati normalan skup. Mi idemo u Hrtkovce. Ako se Upravni sud osramoti i donese drugačiju odluku, mi ćemo svakako ići u Hrtkovce“, kazao je Šarović.

Dodao je da je uveren da će „pobediti i drugi put pred Upravnim sudom“, jer je po zakonu i Ustavu Srbije svaki skup dozvoljen.

Šarović je gostujući u emisiji sa Milojičićem, više puta upitao da li zna ime jednog Hrvata iz Vojvodine koji je stavljen u vagon i deportovan.

„Zarad jeftinih politčkih poena u stanju su da celu zemlju gurnu u blato i kažu da je bilo rata u Hrtkovcima. Evo kažem nije bilo rata, ništa se loše nije desilo“, kazao je Šarović.

N1

Milojičić je kazao da se nada da se „sramotni skup SRS u Hrtkovcima neće održati“, da se DS snažno protivi održavanju takvog skupa, kao i da će ispoštovati odluku nadležnih ukoliko se zabrani i skup DS-a.

„Bićemo tamo ako se odobri skup, pozvaćemo svoje pristalice da budu tamo i stanemo na stranu pristojne Srbije i kažemo da ne želimo sukobe“, kazao je on.

Dodao je da će poštovati odluku nadležnih ako skup DS bude zabranjen i da će u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

MUP je juče saopštilo da je SRS-u ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje njihov skup u Hrkovcima 6. maja.

LDP: Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u Hrtkovcima

Član Predsedništva Liberalno-demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović najavio je danas da će aktivisti te stranke lično sprečiti lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da u nedelju, 6. maja, u selu Hrtkovci, „napravi bilo kakav performans ili pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje“.

N1

„Lično ćemo sprečiti Šešelja da u nedelju napravi bilo kakav performans ili da pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje. Mora da se zna da u ovoj zemlji ima više pristojnih, normalnih i savesnih građana od putujućeg cirkusa Vojislava Šešelja, koji je samo hrabar nad nemoćnima i onima koji su u tom trenutku manjina“, naveo je Žujović.

On je u pisanoj izjavi ocenio da država očigledno nema mahanizme ili ne želi to da uradi, zbog čega je potrebno da se građani sami organizuju i zaustave, kako je naveo, „divljanje osuđenog ratnog zločinca Šešelja i njegove nasilne horde“.

„Srbija nije zemlja nasilnika, zločinaca, primitivaca i nikako ne smemo mirno da gledamo dok se povampiruje Vojislav Šešelj koji, u panici i nevolji, pokušava da pronađe nove žrtve svoje sulude politike, dok se organi ove države ponašaju vrlo tolerantno prema nekome ko je osuđen pred Haškim sudom i kao takav nedostojan mesta u političkom životu Srbije“, dodao je Žujović.