Polemika na Vladi o Popoviću, premijerka nudila ostavku?

Vesti 05. maj 201811:01 > 11:07
N1

Sednica Vlade Srbije u petak je umalo okončana ostavkom premijerke Ane Brnabić posle polemike o tvitu ministra Nenada Popovića u kojem je izneo diskriminatorske stavove o LGBT populaciji, pišu “Večernje novosti”.

Prema informacijama “Večernjih novosti” predsednica Vlade praktično je otvorila sednicu rečima: “Baš ti hvala Nenade na ovome što si uradio. Od toliko bitnih tema za državu ti se baviš perifernim stvarima.”

Kako prenose izvori “Novosti”, u otvoreni verbalni sukob Ane Brnabić i Nenada Popovića umešale su se i ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimoviće otvoreno braneći kolegu, koji je dva dana ranije na „Tviteru“ izneo oštre kritike na račun slikovnice o deci koja imaju roditelje istog pola.

Premijerka je, zbog dešavnja na sednici Vlade, prema saznanjima “Novosti” ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću koju je on odbio.

Brnabić: Nekada dovodim u pitanje svoje mesto u Vladi

Premijerka je za “Novosti” izjavila da je jučerašnji dan za nju bio jedan od najtežih od kako je 2016. ušla u Vladu. “Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi”, kaže Brnabić.

Društvu je, kako kaže, potrebno jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. “Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme”, poručila je premijerka.

Brnabić kaže i da je predsednik Vučić pozvao da je pita kako se oseća povodom svega što se dogodilo na sednici Vlade i pre nje. “Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu”, rekla je premijerka, istučući da sada treba ostaviti sve po strani i nastaviti zajednički rad na rešavanju problema građana.